Nieuwe bodebussen voor bodes gemeente

Aanstaande vrijdag overhandigt wethouder Alexander Geertsema de nieuwe bodebus aan de bodes van de gemeente Leiden. Dit gebeurt om 9.00 uur in de B&W kamer van het stadhuis. De bodebus was oorspronkelijk een platte koperen metalen tas, waarin de bode belangrijke documenten vervoerde. Door de toenemende hoeveelheid brieven die vervoerd moesten worden, raakte de bodebus in die vorm al moeilijk bruikbaar. Als herkenningsteken werd de bodebus vervangen door een schildvormig insigne.

Als blijk van waardering voor het vele werk van de bodes, heeft het College van Burgemeester en Wethouders opdracht gegeven om een nieuw bodebus-insigne te laten ontwerpen. De bodes van de gemeente Leiden dragen dit voortaan bij officiële gelegenheden zoals huwelijken en recepties. Het ontwerp is van Frans van Nieuwenborg.

Vrijdag 1 oktober, aan de vooravond van de zeer drukke viering van Leidens ontzet, overhandigt wethouder Geertsema de eerste bodebussen aan twee bodes.

Leiden bodebussen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×