Brandweermannen verrichten nog wat nabluswerkzaamheden en overtuigen zich ervan dat de brand niet tussen het plafond en het dak doorgaat. (Foto's: Chris de Waard.)

Brand in bovenwoning snackbar

In een bovenwoning van een snackbar aan het Prins Henrikplein in Leiden-Noord is maandagavond brand uitgebroken. De bewoners waren gewoon thuis, maar hadden in eerste instantie niets in de gaten. Ze hadden wel een brandlucht geroken, maar dat de brand in hun eigen plafond woedde, werd ze pas duidelijk toen een buurvrouw ze waarschuwde.

Filmpje van de bluswerkzaamheden: klik hier.

De oorzaak van de brand is nog niet officieel vastgesteld, maar maandagmiddag waren er werkzaamheden aan het dak uitgevoerd. Mogelijk is daarbij kortsluiting veroorzaakt, waardoor maandagavond rond 22.00 uur uiteindelijk brand uitbrak.

De brandweer was met twee ladderwagens snel ter plaatse en kon al snel het sein ‘brand meester’ geven. Wel is er flinke rook- en waterschade ontstaan en zit er een flink gat in het dak. Bij de brand raakte niemand gewond.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×