Kraakgroep Leiden bezet panden aan Stationsplein

Gisteren heeft de ‘Kraakgroep Leiden’ twee panden aan het Stationsplein gekraakt. De gekraakte winkelpanden stonden volgens de krakers al geruime tijd leeg. “Voorzover we na konden gaan, stonden de ruimtes te koop noch te huur,” aldus de krakers. “Er bestonden kortom geen plannen voor de nabije toekomst”.

De krakers willen in de panden alsnog het project ‘De Zandbak’ vestigen. Afgelopen zomer werd daarvoor een pand gekraakt aan de Herenstraat. De krakers verloren toen echter een kort geding en moesten de winkelruimte verlaten in verband met een nieuw te vestigen kapperszaak. “De verbouwing die eigenaar Brandt, door het niet bestaande aannemingsbedrijf van zijn schoonzoon Van Wijngaarden, zei te moeten uitvoeren is echter nog steeds niet van start,” zo laat de Kraakgroep in een verklaring weten.

Leiden herenkraak


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×