burgemeester Schoof van Alphen a/d Rijn, burgemeester Lenferink van Leiden en burgemeester Pop van Haarlem brengen hun internetstem voor de waterschapsverkiezing uit. (Foto: Rijnland.net).

Waterschapsverkiezingen via internet

Inwoners van het Hoogheemraadschap van Rijnland kunnen sinds zaterdag via internet hun stem uitbrengen voor een nieuw waterschapsbestuur. Ruim een miljoen stemgerechtigden hebben daarmee de primeur. Voor de eerste keer kan bij ‘echte verkiezingen’ op deze schaal via internet worden gestemd. Om meer mensen in de gelegenheid te stellen hun stem uit te brengen wordt in Nederland en daarbuiten volop geëxperimenteerd met stemmen via internet. Tijdens de laatste verkiezingen voor het Europees Parlement konden Nederlanders in het buitenland hun stem vanachter de eigen computer doorgeven.

Dijkgraaf baron Van Tuyll van Serooskerken van het hoogheemraadschap, commissaris van de koningin van Zuid-Holland J. Franssen en de burgemeesters uit Rijnland hebben zaterdag, door hun stem via internet uit te brengen, het startschot gegeven voor de verkiezingen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×