Lenferink: geen verbod Der Blutharsch, wel "smakeloos"

Burgemeester Lenferink zal het concert van Der Blutharsch in het LVC niet verbieden. Dat liet hij vrijdag weten. Het LVC kwam afgelopen week in opspraak, nadat bekend werd dat het De Oostenrijkse band had gepland voor een optreden. De Anti Fascistische Aktie Nederland meende dat Der Blutharsch banden had met extreem-rechts. Het LVC beroept zich vooralsnog op de artistieke vrijheid, maar heeft wel beloofd om bezoekers die nazi-symbolen dragen te weren van het concert.

Hoewel Lenferink het concert niet verbiedt, omdat de beschikbare informatie over de band daar niet genoeg solide aanleiding voor geeft, gaf hij wel aan het een “smakeloos optreden” te vinden.

Leiden blutharsch


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×