D-Junioren Estelle Klink, Boukje van der Weijden, Sarah Kraaijenoord en Liesbeth Bos kregen hun medaille uit handen van oud-atlete Olga Commandeur

Leiden Atletiek wint 6 medailles in Amstelveen

Traditioneel was de baan van AV Startbaan in Amstelveen het decor van het Nederlands kampioenschap estafette. Leiden Atletiek schreef een groot aantal ploegen in bij de junioren, senioren en veteranen. Zes ploegen mochten na afloop plaatsnemen op het podium, de veteranenvrouwen zelfs op de hoogste trede.

Het kwartet Tinka Tolsma, Mieke van Beelen, Yvonne Pouw-van Dorp en Marian Langezaal bracht op de 4 x 100 meter het stokje rond in 56.63 seconden en werd daarmee afgetekend Nederlands kampioen. Ze vormen een hecht en ingespeeld team dat dit jaar constant heeft gepresteerd getuige hun tijden van 56.60 en 56.63 bij competitiewedstrijden.

De senioren mannen Michiel Molevelt, Pieter van der Luijt, Jaco Luijendijk en Edgard Creemers behaalden zaterdag zilver op de 4 x 1500 meter. Een dag later stond Edgard weer aan de start, maar nu met Pascal Noort, Dave Klink en Steven Tito voor de 4 x 800 meter. Het werd een bijzonder spectaculaire wedstrijd. De slotlopers van AV Zaanland en Groningen Atletiek hadden vooral ook voor elkaar en lieten Steven Tito het gat van 20 meter in een mum van tijd dichten. Tito hoorde als eerste de bel voor de laatste ronde, maar kon de wegsprintende concurrenten niet meer volgen. Met een verschil van 0.09 seconde won Groningen na de 4 x 1500 meter ook de 4 x 800 meter.

De vrouwen senioren Fraukje Brinksma, Sylvia de Vries, Sabine Gorter en Nadia Walraven warmden zich zaterdag op met een 6e plaats op de 4 x 400 meter om zondag, met Claartje Raedts in plaats van Fraukje Brinksma, zilver te pakken op de dubbele afstand. Als 3e loopster dichtte Sylvia de Vries bijna het gat met de loopster van Atverni, maar slotloopster Claartje Raedts kwam niet meer dichter bij Ingrid Grutters van de ploeguit Nieuwegein.

De 4 x 800 meter leverde Leiden Atletiek nog twee zilveren medailles op. Hiervoor zorgden de juniorenploeg met Maarten van Amsterdam, Anton Hunt, Lukas van der Storm en Roel van Opdorp en de veteranen met Mark Koopmanschap, Kees van Beelen, Jan Bon en Hans Ravensbergen. Deveteranen verbeterden met 9.15.55 een 5 jaar oud clubrecord met 10 seconden.

Voor Hans Ravensbergen was het zowiezo een druk weekend, want als trainer van de C- en D-junioren van Leiden had hij zowel zaterdag als zondag een aantal ploegen aan de start. Voor pupillen en de jongste junioren is de estafettewedstrijd geen officieel kampioenschap, maar er zijn wel medailles te verdienen. Zowel de jongens als de meisjes D-junioren wonnen een bronzen medaille op de 4 x 600 meter. Getooid met de clubvlag kregen Estelle Klink, Boukje van der Weijden, Sarah Kraaijenoord en Liesbeth Bos hun prijs uit handen van Olga Commandeur. Daarna mochten Casper van den Berg, Tiemen Gordijn, Joost Pracht en Fabian Marchand plaatsnemen op het podium.

Na de huldiging gingen de trotse junioren op de foto met hun bekende clubgenoot Kamiel Maase. Gehinderd door een voetblessure verkoos Maase dit weekend het aanmoedigen van vriendin Claartje boven de Van Dam tot Dam Loop. De organisatie maakte handig gebruik van zijn aanwezigheid door ook hem een aantal medailles uit te laten reiken. Al met al een erggeslaagd atletiekweekend met een recordaantal van 470 ploegen aan de start in Amstelveen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×