Demonstratie Leidse Reddings Brigade

De Leidse Reddings Brigade (LRB) geeft vandaag een demonstratie tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op de Beestenmarkt in Leiden. Er wordt een ongeval nagebootst, waarbij is te zien hoe de reddingsbrigade te werk gaat bij ‘echte’ hulpverleningen zoals bijvoorbeeld op de Kagerplassen. Om half twee en om kwart over twee hebben de demonstraties plaats. De reddingsbrigade probeert vandaag ook kaderleden te werven voor diverse functies in het zwembad en eigen clubhuis.

De club heeft inmiddels ruime ervaring met bewakingen. Zo zet de LRB tijdens zeilwedstrijden van de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag bewakende leden in. Ook tijdens activiteiten in de Leidse binnenstad is de brigade actief. Zoals bij heeft de LRB bewakingen verricht tijdens de Peurbakkentocht, De Dragonbootraces en de Koninginnedagactiviteiten. Ook is de reddingsbrigade de afgelopen zomermaanden ieder weekend aanwezig geweest op Koudenhoorn.

Afgelopen maand zijn de opleidingen gestart en er zijn nog plekken vrij om als jongste redder te beginnen (minimaal in bezit van diploma B). Meer informatie over zwemdiploma’s NRZ ABC en brevetten , Opleidingen, Clubhuis etc. staat op www.leidsereddingsbrigade.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×