Actiegroep Omega in conflict met politie

Aan het slot van een manifestatie van de actiegroep Omega in Noordwijk, heeft de politie afgelopen vrijdag dertien personen aangehouden op grond van de noodverordening die van kracht was. De manifestatie van Omega richtte zich tegen een EU-conferentie van de Defensieraad, die werd gehouden in Huis ter Duin en waaraan delegaties uit de 25 EU-lidstaten deelnamen. De aanhoudingen vonden plaats toen de demonstranten zich tweemaal tegen de afspraken in richting van het hotel begaven.

De gemeente Noordwijk had actiegroep Omega een vergunning verleend om tijdens de middag een manifestatie te houden bij het Palaceplein. In de voorbereiding van de maatregelen heeft de politie in opdracht van de beleidsdriehoek rekening gehouden met het optreden van antimilitaristen die bij deze manifestatie werden verwacht. Van hen is bekend dat zij proberen conferenties te verstoren en materieel te vernielen. De burgemeester en de politie zijn tevreden over het verloop van de manifestatie die, afgezien van de aanhoudingen aan het slot, een rustig verloop had.

Een groep demonstranten heeft aan het begin van de avond hun ongenoegen over de aanhoudingen kenbaar gemaakt met een lawaaidemonstratie voor het politiebureau in Leiden.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×