Leidse scouts zijn vernielingen beu

“Voor de zoveelste keer is er ingebroken bij het veldje en de loods van Scouting Sint Jozef. Al drie jaar worden we ‘geterroriseerd’ door jongeren uit de wijk die de poorten openbreken en zo op het veldje komen. Ze steken winkelwagens in de fik, trappen lol en maken er een zootje van.” Marieke de Kok van de Leidse scouts wordt er moedeloos van: “De scoutingvereniging heeft geen geld om keer op keer nieuwe sloten op de deuren te hangen. Daarom hebben we besloten de poort maar open te laten. Zo voorkomen we kosten. We hopen dat de kinderen uit de buurt verveeld raken en zich op den duur niet meer interesseren voor het veldje”.

Op het veldje worden op zaterdagen verschillende speltakken beoefend. “Op dit moment wordt het gebruikt voor ons taptoe-project. Wat dat precies is, is nog een geheimpje.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×