SP-jongeren: No Way tegen No Claim

Leidse SP-jongeren gaan samen met Tweede Kamerlid Fenna Vergeer op zaterdag 25 september in de aanval op het No Claim-stelsel. Dit kabinetsplan leidt ertoe, dat iemand die niet van zorg gebruik maakt in een jaar, een groot deel van zijn premie terugkrijgt. De SP vindt het stelsel net een zorgloterij, waar alle solidariteit ver te zoeken is. Op de markt zal ROOD, jongeren in de SP, loten verkopen voor hun persiflage op het No Claim-stelsel: de Zorgloterij.

“De meeste ziektes overkomen je, daar kan je vaak niks aan doen. Het No Claim-stelsel is een soort loterij: dubbel pech als je ziek wordt, dubbel winst als je gezond blijft. Dat zullen we op een ludieke manier uitbeelden voor de Waag,” aldus de organisator Louk Rademaker.

De hele dag (tussen 11.00 en 16.00 uur) zullen loten verkocht worden voor de loterij. Bij de trekkingen, die samen met het Leidse Tweede Kamerlid Fenna Vergeer plaats zullen vinden, zullen ook prominenten op het gebied van de zorg vertellen wat zij vinden van de kabinetsplannen. Daarna zullen de ‘zieken’ bij wijze van steun een fruitmand krijgen; ‘winnaars’ kunnen het geld van het lot terugkrijgen. Rademaker: “Het klinkt belachelijk, maar het geeft voor ons meteen aan wat wij van de No Claim plannen vinden. En daarin zijn we niet de enigen. Belangrijke instanties zoals de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad en het CNV hebben al bezwaren geuit bij de minister. De duizenden handtekeningen die de SP nu verzamelt zijn daar nog een schepje bovenop.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×