Alcoholcontrole op Leidse wateren levert vier bekeuringen op

De politie heeft zaterdag een alcoholcontrole gehouden op het water. Er werd onder andere gecontroleerd op de Zijl, de Oude Rijn en de Vliet. Van de 72 schippers waren er vier die te veel alcohol achter de kiezen hadden. Een 22-jarige Eindhovenaar weigerde de blaastest en werd daarom aangehouden. Op het politiebureau deed hij alsnog een test en blies 505 ug/l, terwijl de limiet voor vaartuigen 350 is. De weigering wordt in het proces verbaal meegenomen. Recordhouder is een 52-jarige Leidenaar, die 820 ug/l blies. Hij krijgt ook belediging en bedreiging van een politieambtenaar op z’n bonnetje.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×