Politie controleert weggebruikers bij scholen

In het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’ heeft de politie van 16 augustus tot 1 september in totaal 62 keer toezicht gehouden op het verkeersgedrag bij scholen. De politie hoopt met dit toezicht de weggebruikers bewust te maken van de noodzaak van een verkeersveilig gedrag,  juist daar waar veel kinderen lopen en fietsen. De politie waarschuwde regelmatig ouders, die hun kind kwamen halen of brengen. Later gingen de agenten tot gericht toezicht na klachten van scholen, schoolgaande kinderen en omwonende buurtbewoners. Er wordt gelet op het parkeergedrag, het rijden zonder veiligheidsgordel, kinderen die niet in een gordel of kinderstoel zitten en de verlichting.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×