Veiling Rapenburg Concert-doeken

De Rapenburg Concert-doeken zullen zaterdag worden geveild. Het gaat in dit geval om één megadoek, dat bestaat uit meerdere, kleine kunstwerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de stichting Kunst & Vliegwerk. Het megadoek werd gemaakt tijdens het Action Painting-evenement van 18 augustus. Vele kunstenaars hebben toen een eigen bijdrage geleverd aan het megadoek, dat het decor vormde voor Het Rapenburg Concert 2004. Alle delen van het grote doek hebben een link met Het Rapenburg Concert 2004, de stad Leiden, de schilder Rembrandt, de grachten, de universiteit en muziek.

Aan het project is onder andere deelgenomen door Jaap den Hollander, Ulrike Leijendekker, Petra Kaak en Marc de Bruyn. Zij hebben onder leiding van Willem Bom, Wilma Bink, Rob van ’t Zelfde en Huib van den Wijngaard een fantastische presentatie geleverd, met als resultaat 27 prachtige doeken.

De veiling begint om 15.30u in de Burgerzaal van het Stadhuis en zal worden geopend door wethouder Ruud Hessing.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×