Goed halfjaar voor uitgever Koninklijke Brill

De wetenschappelijke uitgever Koninklijke Brill uit Leiden heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De omzet steeg met 33 procent tot 8,9 miljoen euro. De winst kwam uit op 0,64 miljoen euro. Dat is een toename van 21 procent, zo meldt de uitgever vandaag.

Koninklijke Brill zegt terug te kijken op een gunstig eerste halfjaar. De autonome omzetgroei kende een duidelijke verbetering. Ook een in mei vorig jaar overgenomen bedrijf droeg bij aan een positieve omzetontwikkeling. Deze groei gaat in de rest van dit jaar wel wat verzwakken.

De belangrijkste markt voor Brill zijn de Verenigde Staten. Daar groeide de omzet met 39 procent. Het ongunstige koerseffect van de zwakke dollar ten opzichte van de sterke euro drukte de totale omzet met 3 procent.

Koninklijke Brill blijft bij de eerder uitgesproken verwachting dat de omzet, de winst en de winst per aandeel dit jaar hoger gaan uitkomen dan in 2003.

Brill publiceert vooral Engelstalige (boeken)series, encyclopedieën en tijdschriften.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×