Inwoners Leiden krijgen inspraak over tracé RijnGouweLijn

Vanaf september kunnen inwoners van Leiden meedenken over het tracé van de RijnGouweLijn door de stad. De gemeente Leiden en het projectbureau RijnGouweLijn vinden het belangrijk dat inwoners en belanghebbenden al in een vroeg stadium kunnen meedenken over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, ligging van de rails en de plaats en vorm van tramhaltes. De ontwerpers kunnen dan bij de ontwikkeling van de plannen rekening houden met alle wensen, voorkeuren en aandachtspunten die naar voren zijn gebracht.

De gemeente en het projectbureau RijnGouweLijn organiseren voor vijf deeltrajecten door de stad ontwerpbijeenkomsten die vanaf eind september gaan plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen inwoners en belanghebbenden hun wensen, voorkeuren en aandachtspunten naar voren brengen en meedenken over de inpassing van de RijnGouweLijn in de stad. Wethouder Ruud Hessing ziet de ontwerpbijeenkomsten vol verwachting tegemoet. “De RijnGouweLijn brengt een verandering in de stad teweeg”, zegt de wethouder. “Ik wil mensen graag de gelegenheid geven hun wensen, voorkeuren en aandachtspunten naar voren te brengen. Daarmee kunnen we ons voordeel doen bij de uitwerking van de ontwerpen om hiermee de kwaliteit van de lijn waarborgen”.

Voor elk deeltraject worden drie ontwerpbijeenkomsten van elk twee uur georganiseerd in het Stadsbouwhuis. Om tot het beste resultaat te komen is het wenselijk dat deelnemers bij alledrie de ontwerpbijeenkomsten aanwezig kunnen zijn. Geïnteresseerden in de ontwerpbijeenkomsten kunnen het aanmeldingsformulier voor de ontwerpbijeenkomsten opvragen per email: rgl.leiden@leiden.nl of op telefoonnummer 071-5165978. Het ingevulde formulier kan tot 2 september retour gestuurd worden. Ook kan men schriftelijk deelnemen aan de ontwerpbijeenkomsten. Hiervoor kan het aanmeldingsformulier voor de ontwerpbijeenkomsten gebruiken worden. De verslagen van de ontwerpbijeenkomsten zijn te lezen op de website van de RijnGouweLijn.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×