Deel Lakenhal dicht voor opknapbeurt

De Papevleugel van de Lakenhal krijgt het komende jaar een flinke opknapbeurt. In verband daarmee zal de vleugel, die gebruikt wordt voor tijdelijke exposities, vanaf 17 augustus voor het publiek worden afgesloten. In december volgend jaar gaat de vernieuwde vleugel weer open. Op tijd vooor de viering van het Rembrandtjaar. De Papevleugel ging 80 jaar geleden open.

Na de grondige renovatie zal de Papevleugel weer helemaal voldoen aan alle eisen die aan een modern museum worden gesteld. Momenteel voldoen de licht- en klimaatbeheersing niet meer aan de eisen voor een museale expositieruimte. Ook op het gebied van brandpreventie en veiligheid voldoet de vleugel nu niet aan de voorschriften.

Tijdens de renovatie zal ook een tweede zaal voor het publiek gesloten zijn. Deze zaal, De Grote Pers, wordt gebruikt voor de opslag van de kunstwerken uit de Papevleugel.

De heropening is op 16 december 2005. Dan pakt De Lakenhal uit met de tentoonstelling Rembrandts moeder.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×