Wessie verwacht 3000e certificaat Veilig wonen in najaar

In het najaar zal het 3000e certificaat Veilig wonen worden uitgereikt. Dat is de verwachting van de gemeente Leiden. Enkele maanden geleden ontving een bewoner van de Madame Curiestraat nog het 2000e certificaat. De bewoner van de 3000e beveiligde woning zal worden beloond met een verrassing. Het certificaat Veilig wonen valt onder de campagne Wessie en is een initiatief van de gemeente en de politie.

Een woning is goed beveiligd als dat gebeurt volgens de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Er is onderzoek gedaan onder de woningen in Leiden die de afgelopen 5 jaar beveiligd zijn volgens dat keurmerk. Daaruit blijkt dat nog geen enkele geslaagde inbraak heeft plaatsgevonden. Bewoners die voldoen aan het keurmerk, besparen bovendien op de premie voor de inboedelverzekering.

Elke Leidenaar kan meedoen met het Wessieproject. Huurders kunnen daarvoor hun verhuurder benaderen. Huisbezitters kunnen contact opnemen met de politie of met de gemeente. Voor de te maken kosten biedt de gemeente een goedkope stimuleringslening aan. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij het servicepunt Bouwen en Wonen via het telefoonnummer 071–5165502.

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×