De ergernis van Marije van den Berg in beeld; en dat onder elke uitgaande mail van gemeentelijke medewerkers!

Van den Berg hekelt disclaimers e-mails gemeente

“Disclaimers zijn onzin, want juridisch is het niet houdbaar, het suggereert dat de informatie die je krijgt van ambtenaren niet klopt en het getuigt van achterlijkheid, omdat je e-mail niet serieus neemt.” Dat schrijft PvdA-raadslid Marije van den Berg op haar weblog. Gemeenten durven volgens haar geen e-mails te versturen zonder “zo’n onzintekstje” eronder. Toch schijnt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wellicht binnenkort met het advies te komen om de disclaimers de deur uit te doen.

Van den Berg verontschuldigt zich alvast voor het feit, dat ook de mailtjes van de Leidse PvdA-fractie zijn voorzien van een disclaimer. “Wij werken daar op het gemeentelijk netwerk en hij kan er niet af”, legt Van den Berg uit. “In de handtekening die Wik [de Jong], onze fractieassistent, onder onze mails zet, staat dan ook standaard dat wij die disclaimer opgedrongen krijgen, maar dat hij wat ons betreft niet geldt.”

Het PvdA-raadslid denkt dat Leiden wel vooruit zou kunnen lopen op de andere gemeenten, door de disclaimer onder de uitgaande e-mails gauw te verwijderen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×