Provincie en ANWB ruziën over zeewaterkwaliteit

Heeft zwemmen in zee bij Katwijk en Scheveningen negatieve gevolgen voor de gezondheid of niet. Daarover verschillen de Provincie Zuid-Holland en de ANWB stevig van mening. Beide partijen hebben de waterkwaliteit laten onderzoeken, de uitkomsten zijn met elkaar in tegenspraak. Volgens de ANWB is het water door de hevige regenval van de afgelopen dagen zó erg vervuild door overstromende riolen dat zwemmen onverantwoord is. Volgens de provincie is er niets aan de hand.

De ANWB raadt zwemmen voor de kust van Katwijk en Scheveningen sinds begin deze week af. Overstromende rioleringen zouden voor een flinke vervuiling van de kustwateren hebben gezorgd. De provincie liet daarop afgelopen maandag een eigen onderzoek uitvoeren en komt tot de conclusie dat zwemmen geen probleem is.

Een onterecht negatief zwemadvies of een zwemverbod kan tot claims van strandtenthouders leiden, geeft een woordvoerder van de provincie toe. Mogelijk is het water inmiddels daadwerkelijk weer schoner. Het onderzoek van de provincie vond twee dagen na het ANWB-onderzoek plaats.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×