SP Hulpdienst dient klacht in tegen Leidse advocaat

“De SP Hulpdienst in Leiden krijgt regelmatig klachten over Mr. G.Th.J. Bos die zijn kantoor heeft op Korevaarstraat”, zo begint een schrijven dat coördinator Hans Hendriks van de SP Hulpdienst in de Marnixstraat heeft rondgestuurd aan de regionale media. “De klachten zijn niet mis,” zegt Hendriks: “Als deze advocaat een zaak aanneemt, gebeurt er gewoon niets, hij is niet deskundig, kent de stukken niet en hij kan niet met mensen omgaan”. De SP heeft nu een klacht ingediend bij de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten.

Hendriks gaat verder: “Bij ons zijn nu zeven klachten bekend. Ik heb zelf een proces gevoerd voor een groep van 30 klanten met Mr. Bos als advocaat. Het kwam bij deze rechtszaak zó ver dat ik voor de rechter deze advocaat het woord moest ontnemen omdat hij zijn stukken blijkbaar niet kende, wat de rechter de advocaat dan ook met zoveel woorden verweet”.

De meest opvallende klachten komen van klanten die van buitenlandse afkomst zijn en die Mr. Bos wel ‘even’ zal helpen. Stukken blijven soms wel drie jaar liggen en dan blijkt er hooguit eens een briefje over geschreven te zijn. “Wacht maar af, het komt wel goed” is volgens Hendriks het standaard antwoord op alle vragen: “Klanten die klagen krijgen een grote mond en kunnen ‘oprotten’.” De SP Hulpdienst heeft verschillende pogingen gedaan om met deze advocaat te overleggen, maar dat werd iedere keer afgewezen.

De SP wil dat deze ‘rotte tomaat’ uit het Leidse verdwijnt. “Hij brengt de meest zwakke groepen in onze samenleving grote schade toe en is een blamage voor zijn vakgenoten. Dit is geen ‘sociale’-advocaat meer maar een zakkenvuller die slapend rijk wil worden en de titel van sociale-advocaat zeker niet verdiend en misbruikt”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×