Hofstad Radio getroffen door blikseminslag

Het slechte weer van de afgelopen dagen trof op zaterdagochtend het studiocomplex van Hofstad Radio. Rond half negen lieten enkele essentiële apparaten van de lokale commerciële omroep het afweten, waardoor de verbinding naar de zender op de KPN-toren wegviel. Op de etherfrequenties 99,4 Mhz (Den Haag) en 93,7 Mhz (Leiden) werd het daarom stil. Ook op de kabel was Hofstad niet meer te beluisteren. Met hulp van KPN en zenderoperator Antenne3 werd verschillende apparatuur vervangen en kon de verbinding worden hersteld. Pas in de loop van de avond was het signaal van Hofstad Radio weer hoorbaar. De schade wordt geraamd op zo’n 15.000 euro.

Leiden hofstad


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×