Van Dam: "meningsverschillen werden persoonlijk uitgespeeld"

“Hans voelde zich ondanks zijn grote inzet op tal van terreinen in het raadswerk onvoldoende gesteund door enkele leden van de partij. Naar zijn opvatting werden meningsverschillen persoonlijk uitgespeeld”. Dat verklaren de Leidse SP-fractie en het afdelingsbestuur in een persbericht. De SP liet dinsdag tijdens de raadsvergadering weten dat Van Dam zijn raadslidmaatschap had opgezegd, maar wilde vooralsnog niet ingaan op de reden daarvoor.

De SP fractie en het bestuur zeggen Van Dams besluit te betreuren, maar desalniettemin te begrijpen. Het voormalig SP-raadslid benadrukte in een gesprek met de fractie dat hij deze stap om persoonlijke redenen heeft genomen en dat politieke motieven geen rol hebben gespeeld.

Door een reeks van gebeurtenissen ontstond voor Van Dam een situatie waarin hij naar eigen zeggen “niet goed meer kan functioneren”. Van Dam stelt zijn raadszetel ter beschikking aan de SP. Wie de zetel zal overnemen, maakt de partij binnekort bekend. Momenteel beraadt de nummer vier van de SP-lijst, Erwin Tak, zich hierop.

Leiden vandamweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×