Nieuwe exposities bij gemeente Leiden

Van 7 juli tot 7 september 2004 zijn er twee tentoonstellingen te zien bij de gemeente Leiden. In het stadhuis organiseert Van Manen Aan Tafel een tentoonstelling; in het Stadsbouwhuis exposeert Paz Sanz Fle.

In het stadhuis zijn in de vitrine in de hal en in de bibliotheek de favoriete serviesstukken van vierentwintig Leidenaren te zien. Deze bekende en minder bekende Leidenaren staan voor twee maanden hun mooiste, liefste theepot, kommetje, bordje of beker af. Onder de deelnemers aan de tentoonstelling zijn de snelste Leidenaar bij de marathon, een moeder van acht kinderen, een honderdjarige, de burgemeester en nog vele anderen. Allen vertellen waarom het geëxposeerde object hun favoriete serviesstuk is.

Van Manen Aan Tafel (Hogewoerd 21) richtte de tentoonstelling in. Helga van Manen gebruikte hiervoor -naast de stukken van de 24 Leidenaars- servies, linnen, glaswerk en bestek uit haar winkel. Met deze tentoonstelling laat zij zien dat mensen zich verbonden voelen met hun servies en daar een verhaal over hebben. Servies heeft meestal een historie. En als iets kapot gaat moet het vernieuwd worden en komt er weer een nieuwe geschiedenis. De expositie bestaat uit een verrassende combinatie van gebruikt en nieuw servies. Openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur; donderdagavond tot 20.00 uur.

In het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) exposeert Paz Sanz Fle , geboren in het Spaanse Zaragoza. Ze woont en werkt al 15 jaar in Leiden. Vanaf 2001 heeft zij, samen met de keramiste Marj Taylor, een atelier aan de Leidseweg 191 te Voorschoten, genaamd ‘Beresteyn’.

Haar expositie in het Stadsbouwhuis laat een grote diversiteit aan werk zien: van haar serviesgoed (‘Calor’) tot aan haar beelden (‘Las mujeres de los sueños’). Dezelfde diversiteit is ook te zien in het gebruik van verschillende technieken, zowel bij het maken van het keramiek als het stoken ervan.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×