'Woonkasteel' houdt gemoederen bezig

Omwonenen van het ‘woonkasteel’ aan de Schelpenkade, zoals PvdA-raadslid Liesbeth Hesselink de omstreden woonboot aan de Schelpenkade noemt, mengen zich via deze site volop in de discussie die is ontstaan over het forse formaat van de uit de kluiten gewassen woonboot in een van de meest pittoreske grachtjes van Leiden. Dat de boot groot is staat buiten kijf. Dat de boot vier centimeter te breed is eveneens. Of dat voldoende is om de reeds verleende ligplaatsvergunning alsnog in te trekken, moet nog blijken.

Pvda-Wethouder Buijing sprak onlangs al het vermoeden uit dat de boot vanwege de afmetingen in combinatie met de ligplaats in de smalle gracht inderdaad in strijd is met de gemeentelijke woonbotenverordening. “Dan moeten we dus de wet handhaven en in overleg met de bewoner een oplossing zoeken”. Op dit moment is er overigens nog geen bewoner. Aan de boot wordt nog flink gebouwd.

Leiden woonkasteel


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×