Nieuwe stichting 'verhuurt' Schouwburgstoelen

De Leidse Schouwburg bestaat bijna 300 jaar en om de jubilerende schouwburg financieel te ondersteunen is de Stichting Programmafonds Leidse Schouwburg opgericht. Het onafhankelijke Programmafonds gaat de schouwburg financieel helpen om bijzondere producties te kunnen programmeren. De stichting gaat het fonds vullen door stoelen in de schouwburg te laten sponsoren door het bedrijfsleven en particulieren. Dat kost drie jaar lang 300 per jaar. Daarvoor krijgt de sponsor desgewenst een naamsvermelding op een stoel. De eerste sponsoren hebben zich al gemeld. Cabaretier Paul van Vliet is de eerste ‘koper’ van twee stoelen.

De samenwerking tussen stichting en schouwburg is zodanig ingericht dat vermenging met de reguliere exploitatie is uitgesloten. De schouwburg kan bij de stichting om subsidies verzoeken voor producties en projecten die worden beoordeeld op exclusiviteit en toegevoegde waarde. De stichting legt verantwoording af aan de sponsoren over de besteding van de sponsorgelden.

Het stichtingsbestuur bestaat uit (Leidse) mensen met ervaring in accountancy, advocatuur, notariaat, overheid en culturele projecten die samen de sponsors werven en de subsidieaanvragen toetsen.

Wie een stoel wil sponsoren, kan zich melden bij de Leidse Schouwburg (071-5163899).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×