HCC-uitgeverijen samengevoegd; 60 ontslagen

De vier uitgeverijen van de Hollandse Huis-aan-huisbladen Combinatie (HHC), onderdeel van De Telegraaf Holding, worden volgend jaar samengevoegd tot één nieuw bedrijf. Ongeveer zestig van de 575 medewerkers verliezen hun baan. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. HHC bestaat momenteel uit Noorderpers in Alkmaar, Uitgeverij De Echo in Amsterdam, Reclame ’t Gooi in Hilversum en Uitgeverij Van Groenigen in Nieuw-Vennep. Die laatste geeft onder andere in Leiden het Witte Weekblad uit.

HHC acht de reorganisatie noodzakelijk voor verdere groei en verhoging van de effectiviteit van de uitgeverijen. Ook de vergaande digitalisering maakt samenvoeging van diverse afdelingen mogelijk. Het banenverlies zal daarom vooral ontstaan op de financiële, administratieve en secretariële afdelingen. De vier uitgeverijen worden volgend jaar opgeheven en gaan verder als één bedrijf. De directie heeft de medewerkers geïnformeerd. De groepsondernemingsraad heeft inmiddels goedkeuring verleend.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×