Klanten breedbandinternet ontevreden over verbinding

Mensen met breedbandinternet zijn over het algemeen erg ontevreden over hun verbinding. Zo is de verbinding te traag, de prijs te hoog en de helpdesk ondeskundig. Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd onderzoek van het Leidse bedrijf iPing Research onder 778 mensen met een internetverbinding via adsl of kabel.

Driekwart van de mensen met breedbandinternet vinden dat ze teveel betalen voor hun abonnement. Tweederde vindt de prijzen zelfs niet door de beugel kunnen. Ook over het bedrijf dat de internetverbinding aanbiedt, zijn de respondenten niet te spreken. Bijna alle ondervraagden zeggen dat de aanbieder niet aan relatieopbouw met klanten doet, 76 procent krijgt nooit of bijna nooit aanbiedingen. Ongeveer 83 procent vindt nieuwe producten en diensten niet relevant.

Over de helpdesk wordt ook niet positief geoordeeld. Volgens 40 procent is de helpdesk slecht bereikbaar. Meer dan de helft vindt dat er geen daadwerkelijke oplossing wordt geboden en 38 procent is zelfs van mening dat de medewerkers van de helpdesk geen verstand van zaken hebben. Een kwart van de mensen heeft minstens één keer per maand een storing. Circa 60 procent zegt dat ze in het ongewisse blijven over de oorzaak daarvan. Ook het oplossen van het probleem gaat te traag, vindt de helft van de ondervraagden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×