Oude techniek herleeft op Stoom- en Dieseldagen

Het is nog maar de vraag wie er meer plezier aan beleven, de bezoekers van de “Stoom- en dieseldagen” of de deelnemers met hun oude machines zelf. In het weekend van 12 en 13 juni valt er bij Stoomtrein Valkenburgse Meer en het Nationaal Smalspoormuseum veel te genieten voor liefhebbers van oude techniek.

De collectie van het Nationaal Smalspoormuseum behoort tot één van de grootste in zijn soort in Europa. Op normale rijdagen is een gedeelte daarvan te bewonderen en kan men met één van de stoomtreinen een ritje maken. Omdat de vrijwilligers van het Smalspoormuseum beseften dat het voor het publiek leuk is om te zien wat er nog meer in huis is, werden enkele jaren geleden voor het eerst de Stoom- en dieseldagen georganiseerd, een evenement dat daarna steeds meer een begrip is geworden.

Tijdens dit weekend wordt niet alleen met tientallen locs gereden, ook zijn diverse oude trekkers en tientallen antieke motoren te gast. Omdat smalspoor veel toegepast is bij grondtransport, maken draglines en een buldozer het evenement compleet. Speciaal voor de kinderen is er ook een modelstoomtrein waarmee een ritje gemaakt kan worden.

In het museum wordt met een speciale tentoonstelling aandacht besteed aan het feit dat het 200 jaar geleden is dat er voor het eerst met een stoomlocomotief gereden werd.

De Stoom- en dieseldagen worden gehouden op 12 en 13 juni van 10.30u tot 17.00u. Op deze dagen worden de normale toegangsprijzen van € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen en 65+ gehanteerd. Hierbij is een rit met de stoomtrein inbegrepen.

Stoomtrein Valkenburgse Meer en het Nationaal Smalspoormuseum liggen vlak langs de A44 tussen Wassenaar en Leiden-Zuid. Het is gemakkelijk te bereiken. Kies afslag 8 of 9 en volg de borden richting Valkenburgse Meer. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer kan het beste vanuit Leiden CS en Den Haag CS met Connexxion buslijn 43 reizen, halte Haagsche Schouw (ongeveer 10 minuten loopafstand).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×