Uitzetting asielzoeker uitgesteld

De eerste uitzetting van een Leidse asielzoeker is door interventie vanuit Leiden op het laatste moment voorkomen. Eerder deze week stelde Pvda-raadslid Hilde Jansen in de gemeenteraad vragen over de uitzetting naar Soedan die voor afgelopen woensdag op de rol stond. De man zit voorlopig vast in Alphen aan den Rijn.

Naar aanleiding van de vragen over de uitzetting hebben burgemeester Lenferink, wethouder de Boer, de Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, asieladvocaat Jos Hemelaar en Lilian van Waalwijk van Sociale Zaken zich met de zaak bemoeid. Volgende week donderdag wordt zijn uitzetting door de rechter beoordeeld.

Leiden leidentegenuitzetting


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×