Leidse terrassen definitief langer open

De gemeenteraad heeft dinsdagavond met een ruime meerderheid ingestemd met het verruimen van de sluitingstijden van terrassen in het centrum. Met ingang van vandaag mogen de terrassen de hele zomer op vrijdag en zaterdag anderhalf uur langer openblijven. De verruiming komt na evaluatie van de proef die vorig jaar zomer gedurende twee maanden werd gehouden. De Pvda probeerde de ruimere terrastijden nog in te perken met het indienen van een wijzigingsvoorstel, maar daarvoor bleek net niet voldoende draagvlak.

Pvda-raadslid Jamal Tchiche vond vijf maanden per jaar te lang voor de verruiming. “De direct omwonenden hebben wel overlast en hoewel dat misschien een kleine groep is, moet je daar wel rekening mee houden”. Hij pleitte namens zijn fractie voor een periode van drie maanden waarin de terrassen tot 1.30 uur open mogen blijven. Dat voorstel kreeg weliswaar veel steun, maar met één stem verschil wonnen de voorstanders van de ruimste vrijstelling.

De SP, Daan Sloos van Leefbaar Leiden en de CDA-fractie minus raadslid Lieverse stemden helemaal tegen de verruiming. Linda Lieverse onthield zich van stemming.

Leiden terrassen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×