Tweede Kamerlid PvdA bezoekt Leiden-Noord

Leiden-Noord krijgt vrijdag bezoek van PvdA-tweedekamerlid Thea Fierens. Tijdens een wandeling met onder andere wethouder Ron Hillebrand (wijkontwikkeling) zal worden gesproken over de leefbaarheid, criminaliteit en verpaupering in Noord. Om 16.00 uur vertrekt de wethouder met Thea Fierens vanaf het Stadhuis per fiets richting Leiden-Noord.

Tijdens de wandeling worden onder meer de volgende plaatsen bezocht:
• het te renoveren Hallenterrein. (achter de Groenoordhallen.)
• de af te sluiten Haarlemmerweg en Floris Versterlaan. (De Haarlemmerweg gaat via een nieuw aan te leggen route over het EWR-terrein naar de Willem de Zwijgerlaan, de ontsluiting van Groenoord-Noord gaat via een nieuw aan te leggen weg over het Hallenterrein naar de Gooimeerlaan. Deze afsluitingen betekenen dat er meer doorstroming op de Willem de Zwijgerlaan plaats kan vinden.)
• de realisatie van een moskee in het kader van het EWR-terrein. (De huidige situatie op de Bonairestraat is niet houdbaar.)
• het zoveel mogelijk verdiepen van de Willem de Zwijgerlaan, in ieder geval waar de Kooilaan op dit moment aansluit en bij de Groenoordhallen
• het uitbreiden van Kooi Plaza met onderwijsfuncties, zorgfuncties en winkels.
• de bouw van een Brede School.

Het werkbezoek wordt afgesloten tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PvdA. Met de afdeling wordt gedebatteerd over vier scenario’s voor Leiden in 2030. Het debat vindt plaats in de bovenzaal van Einstein en begint om 20.00 uur.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×