Leidenaar omgekomen bij kampioenschap zeilvliegen

Een 30-jarige Leidenaar is zaterdag bij de Nederlandse kampioenschappen zeilvliegen om het leven gekomen toen hij met zijn vliegtuig neerstortte. Zijn Delta Wing sloeg op de vliegbasis Deelen te pletter. De Luchtvaartpolitie stelt een onderzoek in naar het fatale ongeval.

De Delta Flyer werd met een ultra light vliegtuigje omhooggetrokken. Toen het op een hoogte van zo’n 25 meter was gekomen, maakte het plotseling een scherpe draai naar rechts en stortte neer. De bestuurder raakte daarbij zwaar gewond. Omstanders probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed kort na het noodlottige ongeval aan zijn verwondingen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×