GSM-parkeren vanaf nu mogelijk

Vanaf vandaag is het in Leiden mogelijk per GSM parkeergeld te betalen. Alle parkeerborden in de stad zijn voorzien van stickers met daarop de benodigde codes voor het GSM-parkeren. Ook hebben de medewerkers van Stadstoezicht, die de controles gaan uitvoeren, een uitgebreide instructie gehad. Niemand hoeft dus bang te zijn voor een onterechte parkeerbon.

Mensen die gebruik willen maken van dit systeem, kunnen een abonnement afsluiten bij de firma Park-line. Zij ontvangen dan een mobiel-parkeerkaart: een kaart ter grootte van een bankpas die achter de voorruit bevestigd wordt. Bij aanvang van het parkeren wordt via de GSM de code doorgegeven die vermeld staat op de parkeerautomaten en bijbehorende borden. In onder meer Den Haag, Rotterdam, Delft en Haarlem kunnen particuliere en zakelijke klanten al van dit systeem gebruik maken. Ook buiten de Randstad groeit het aantal deelnemende gemeenten. Mensen die in Leiden via de GSM gaan betalen, kunnen met hun mobiele telefoon ook in die andere gemeenten parkeren, en andersom.

Het voordeel van betalen via de GSM is dat gebruikers nooit teveel parkeergeld betalen of tussentijds de meter bij moeten vullen. Ook is het niet meer nodig voldoende kleingeld op zak te hebben. De parkeerkosten die gebruikers maken, worden maandelijks geïnd.

Leiden triffiq


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×