Drie aanhoudingen wegens straatroof

De politie heeft maandag een 28-jarige Leiderdorper en twee Leidenaren van 15 en 16 jaar aangehouden in verband met een beroving. De Leiderdorper had een telefoon in zijn bezit die afkomstig was van de beroving. Hij beweerde het toestel te hebben gekregen van de 16-jarige Leidenaar. Deze heeft inmiddels bekend de telefoon op 16 april op de Lage Rijndijk van een 14-jarige plaatsgenoot te hebben geroofd.

De verdachte bleek tevens in het bezit te zijn van een andere GSM die hij op 24 april had geroofd van een voorbijganger bij de Stevenshof. De 15-jarige Leidenaar is verhoord, omdat hij bij eerste de beroving aanwezig was. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat het 14-jarige slachtoffer één van de twee jongens kort na de beroving weer tegenkwam.

De politie werd ingeschakeld en deze kon de verdachte achterhalen. De 16-jarige Leidenaar wordt vandaag voorgeleid bij justitie. Tegen de Leiderdorper, de broer van de verdachte, en tegen de vriend is proces verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×