Eerste informatieve sticker op glasbak Diamantplein

Wethouder Van der Sande plakt woensdag om 13.00u de eerste informatieve sticker op een glasbak aan het Diamantplein. Op de sticker staat wat wél en wat niét in de glasbak mag. De sticker is binnenkort op alle glasbakken in de Hoge en Lage Mors te zien en wordt gesubsidieerd door de Stichting Promotie Glasbak.

Nog te vaak wordt het glas niet goed op kleur gescheiden of wordt er glas in de glasbak gegooid dat daar niet in thuishoort, zoals vlakglas, Tl-buizen of ondoorzichtig glas. Door de informatiesticker op de glasbak hoopt de gemeente het scheiden van glas te stimuleren, zodat in de toekomst nog meer glas opnieuw gebruikt kan worden.

De sticker is ontwikkeld in het kader van het project Leerwijk. Dit project stimuleert het scheiden van afval. Samen met bewoners van De Mors bekijkt de gemeente of afval nog beter gescheiden kan worden. In de Mors proberen gemeente en bewoners verschillende initiatieven uit en beoordelen deze op hun effect. Uiteindelijk is het de bedoeling dat succesvolle acties ook in de rest van de stad doorgevoerd zullen worden.

Indien de glasbaksticker goed werkt, zullen alle glascontainers in Leiden een sticker krijgen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×