Resultaat IVF verschilt sterk per kliniek

De resultaten van de Nederlandse IVF-klinieken lopen sterk uiteen. De kans op een zwangerschap na een reageerbuisbevruchting is in academische ziekenhuizen van Leiden en Utrecht bijvoorbeeld anderhalf keer zo groot als in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Dat blijkt volgens NRC Handelsblad uit cijfers die de Nederlandse beroepsvereniging van gynaecologen heeft gepubliceerd.

De beroepsvereniging wijt het verschil aan de patiëntenpopulaties. Sommige klinieken behandelen echtparen waarvan de vrouw ouder is dan veertig jaar, hetgeen de kans op succes verlaagt. Embryologen denken dat het verschil te wijten is aan technische verschillen in eicelwinning, embryoselectie, de broedomstandigheden van het embryo en de techniek van terugplaatsing in de baarmoeder.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×