Opheffing dreigt voor winkeliersvereniging Haarlemmerstraat

“Het is 5 voor 12, als er niet snel wat verandert, kap ik ermee”. Bestuurslid Peter ‘Lab’ Labrujère laat er geen misverstand over bestaan: “Als niet snel veel meer winkeliers lid worden van de vereniging dan stoppen we ermee”. De winkeliersvereniging was jarenlang een sterke belangenbehartiger voor de centrumwinkeliers, maar door het groeiende aantal filiaalbedrijven met beslissers buiten Leiden, daalde het aantal aangesloten winkeliers de afgelopen twee jaar dramatisch. “Opheffing van de vereniging zal de winkeliers een omzetdaling van 20% kosten,” waarschuwt Labrujère.

Van de 200 Haarlemmerstraatwinkeliers waren er twee jaar geleden nog zo’n 70 lid. Nu zijn dat er nog maar 28. Met de contributie van 450 euro per jaar worden zaken als de Sint-intocht, feestverlichting in de belangrijkste winkelstraat van Leiden, de Waterdagen en tal van andere activiteiten betaald. Met de 12.600 euro die de overgebleven leden jaarlijks in het laatje brengen, is dat niet langer mogelijk. “Dan dreigt er een gigantische verpaupering voor de winkelstraat,” aldus Labrujère in een laatste oproep aan de winkeliers om het tij te keren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×