D66: hotels aan stadszijde station

D66 is teleurgesteld in het bestemmingsplan Station Stadszijde. Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan het College. In het bestemmingsplan staat onder andere de bestemming woningbouw/kantoren genoteerd voor het pand op de hoek van de Stationsweg (waarin bijvoorbeeld Super De Boer is gevestigd). D66 vindt het jammer dat het College geen hotelbestemming in het plan heeft opgenomen.

Het College zou van plan zijn geweest om meer hotelcapaciteit te genereren, voornamelijk naar aanleiding van het Rembrandtjaar 2006. D66 wil van het College weten waarom er niet voor gekozen is om voor Station Stadszijde een hotelbestemming in het bestemmingsplan op te nemen. Bovendien wijst D66 erop dat de eigenaar van het pand, Philips Pensioenfonds, van plan is om het pand te verkopen. D66 hoopt dat het College de kans aangrijpt om het pand te kopen en er een hotel van te maken.

Verder wijst de partij erop dat het zeer goed bereikbare Bio Science Park zich zeer goed leent voor een congresfunctie, maar het College heeft geen congresbestemming aangewezen voor dat gebied. D66 wil weten waarom.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×