Vanavond groot Europa debat

De Leidse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) organiseert vanavond, 3 mei, met het oog op de aanstaande Europese verkiezingen een groot debat in Stadscafé van der Werff aan de Steenstraat 2. In dit debat zullen kandidaat Europarlementariërs van diverse partijen het jeugdige geluid laten horen over diverse onderwerpen die in Europa spelen.

Sander van der Eijk (VVD, 28 jaar oud), Dogan Gök (Groenlinks, 30 jaar oud), Frank Futselaar (SP, 25 jaar oud) en Hanneke Boerma (CDA, 29 jaar oud) zullen tijdens het debat hun licht laten schijnen over de vragen en stellingen die ze voorgeschoteld zullen krijgen.

Onderwerpen als de uitbreiding van de EU per 1 mei met landen uit Oost Europa, de invoering van een Europese Grondwet, een gemeenschappelijk beleid omtrent Buitenlandse Zaken en diverse andere onderwerpen die in Europa spelen zullen behandeld worden. De sprekers kunnen laten zien hoe de ideologie van hun partij en de visie van jongeren samen kunnen zorgen voor een concreet beleid.

“Dat Europa ‘best’ belangrijk is weten we allemaal maar wat er precies is Europa gebeurt en hoe de jongeren van de verschillende partijen daar tegen aan kijken is minder duidelijk. Daarom hebben we geprobeerd om juist de jongeren van de verschillende partijen het woord te geven in Leiden. Op deze manier hopen we meer inzicht te krijgen in wat er in Europa nou precies gebeurt” aldus Soler Berk, voorzitter van de JOVD Leiden en omstreken.

Het debat begint om 19.45u in Stadscafé van der Werff en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×