COC Leiden en De Roze Beurs sluiten overeenkomst

Het COC Leiden en homocafé De Roze Beurs gaan een samenwerkingsovereenkomst aan. In deze overeenkomst wordt onder meer de intentie uitgesproken om gezamenlijk aan evenementen deel te nemen, worden afspraken gemaakt over gezamenlijke en wederzijdse publiciteit en over samenwerking tussen COC-vrijwilligers en werknemers van De Roze Beurs. Samenwerking in de gay horeca zal bijdragen aan een betere vertegenwoordiging van de gay-horeca naar de Gemeente Leiden en andere regionale instanties. “Daarnaast bepalen COC Leiden en De Roze Beurs in belangrijke mate de zichtbaarheid van een bevolkingsgroep (8%), die weliswaar goed geïntegreerd en geaccepteerd lijkt in Nederland, maar die in toenemende mate onder vuur komt te liggen in de veranderende samenleving”, aldus het COC Leiden.

Het COC, als belangenbehartigster van homo- en biseksuelen in Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen a.d. Rijn, gebruikt de inkomsten uit haar horeca onder andere voor het uitvoeren van haar maatschappelijke taken. Zo verzorgt het COC gespreksgroepen voor mensen in de fase van hun coming-out, een telefonische gespreksdienst, vele voorlichtingen aan jongeren op middelbare scholen en op 5 juni aanstaande een ouderdag voor ouders die met anderen willen praten over wat het voor hen betekent een homo- of biseksueel kind te hebben.

Bovendien komt er een nieuw project, waarin het COC samen met belangenorganisaties voor allochtonen een maatschappelijke dialoog in de regio zal opzetten, met als doel een wederzijdse kennismaking, gevolgd door wederzijds begrip en een einde aan onderlinge vooroordelen.

Leiden coc rozebeurs


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×