De bewoners van Poelgeest protesteerden woensdagochtend tegen het verwijderen van de brug. Zij denken dat de wijk zonder de brug minder bereikbaar en veilig wordt. Fotoreportage volgt. (Foto: Jovanny Bos)

Oegstgeest verwijdert brug bij Poelgeest

De bouwbrug bij nieuwbouwwijk Poelgeest, vlakbij de sportcomplexen van UVS en Lugdunum, werd woensdagochtend met groot materieel verwijderd. Dat leidde tot grote woede onder de wijkbewoners, die er vanwege de bezuinigingen waarschijnlijk niets voor in de plaats terugkrijgen. De alternatieven zijn waardeloos en vooral erg onveilig, aldus de bewoners tijdens hun protestdemonstratie.

Door het verdwijnen van de brug is de wijk vooral voor fietsers een stuk minder bereikbaar geworden. Waarschijnlijk zullen de hulpdiensten er vanaf nu langer over doen om de wijk te bereiken. Kinderen die naar scholen in en rondom de Kagerstraat gaan, zijn genoodzaakt om via een donkere tunnel of een veel te smalle en gevaarlijke dijkweg naar school te rijden. ’s Avonds voelen vrouwen zich zeer onveilig, als ze vanaf het centraal station via de afgelegen donkere tunnel bij het Broekpad de wijk in willen.

Een ander alternatief is het gebruik maken van de pas geopende brug, die uitkomt op de rotonde bij het zwembad Poelmeer. De gemeente Oegstgeest heeft echter besloten om de nieuwe brug vanwege milieuredenen auto-onvriendelijk te maken. “Mensen kunnen niet anticiperen wat er op de brug gebeurt, terwijl de auto’s aan beide kanten gedwongen worden om vooral in het midden van de weg te rijden. De toekomstige gevolgen zijn niet te overzien”, stellen de wijkbewoners.

Poelgeest heeft de afgelopen jaren al enige tegenslagen opgelopen. Na een aantal incidenten, waarbij bijvoorbeeld bleek dat de grond ernstig vervuild was, rezen de kosten de pan uit. Het budget dat in eerste instantie beschikbaar was voor de nieuwbouwwijk, is al vele malen overschreden. Oegstgeest heeft inmiddels toegezegd gehoor te zullen geven aan de protesten, door de problemen met de bewoners te bespreken.

Leiden Oegstgeest Politiek Brug Poelgeest


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×