Geen onderzoek naar financiën RTV West

De provincie Zuid-Holland laat geen onderzoek doen naar de aansprakelijkheid van de regionale omroepen RTV West en RTV Rijnmond voor hun financiële problemen. Dat meldt de website Planet Multimedia. Volgens het college van Gedeputeerde Staten is zo’n onderzoek te duur en duurt het te lang.

De provincie vindt wel dat de besturen, de directies en de betrokken accountants tekortgeschoten zijn. Ze kan echter nu niet vaststellen of dat ook betekent dat mensen persoonlijk aansprakelijk zijn voor de slechte financiële situatie bij de regionale omroepen.

Inmiddels is berekend dat onderzoek ongeveer een half jaar in beslag zou nemen en 100.000 tot 150.000 euro zou kosten. De procedure voor aansprakelijkheidsstelling die daarop zou moeten volgen, is nog duurder en duurt nog langer.

RTV West en RTV Rijnmond raakten de afgelopen jaren door onder meer wanbeleid in een financiële crisis. RTV West leefde op te grote voet en bij RTV Rijnmond leidde besluiteloosheid tot problemen, stelt de provincie. Bij West haakten adverteerders en luisteraars af, toen de zender praatradio invoerde.

In februari besloot de provincie de omroepen nog een keer te redden. Daarvoor moesten de bedrijven wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Een daarvan was uitdunning van het personeelsbestand: West en Rijnmond schrapten respectievelijk 39,5 en 38,5 volledige banen.

Leiden RTV West


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×