Trainer Henk van Velzen van Leiden Atletiek eindigde op de tweede plaats. Een knappe prestatie voor de Warmonder. (Foto: Erik van Leeuwen).

Leiden Atletiek grossiert in 2e plaatsen in Zorg & Zekerheid

Met de Omloop van Noordwijkerhout werd het negende Zorg en Zekerheid circuit besloten. De reeks van wegwedstrijden in de Leidse regio mag zich nog altijd verheugen in een groeiende belangstelling. Bijna elk van de zeven meetellende wedstrijden telde een recordaantal deelnemers op één van de drie afstanden. Iedereen die minimaal vijf keer heeft deelgenomen telt mee in het eindklassement, opgesplitst in ‘kort’, ‘midden’ en ‘lange afstand’. In deze klassementen ook weer veel atleten van Leiden Atletiek, waarbij een aantal plaats mocht nemen op het erepodium.

Op de korte afstand waren er tweede plaatsen voor Richard Pleeth en Sylvia de Vries. Junior Pleeth sloot het circuit in Noordwijkerhout ook op deze plaats af achter Hagenaar Robbert Roodakker, die ook het klassement won. Michiel Molevelt van Leiden Atletiek completeerde het podium van zowel de slotwedstrijd als van het klassement. Joost La Lau en Vincent Anker volgden op enkele seconden als vierde en vijfde. Sylviade Vries liep niet in Noordwijkerhout, maar haar tweede plaats achter de Amsterdamse Linda van Wely kwam niet meer in gevaar.

Op de middenafstand, wedstrijden over 10 kilometer, wist Edgard Creemers tweemaal te winnen, maar hij gaf prioriteit aan crosswedstrijden en kwam zodoende niet aan de vereiste vijf uitslagen. Winst in het klassement ging naar Erik Bakker van de Spartaan uit Lisse. Een knappe tweede plaats was er voor Henk van Velzen, zeker als men bedenkt dat deze Warmonder de 50 al gepasseerd is. De trainer bij Leiden Atletiek is gestopt met nationale veteranenwedstrijden, maar hij geeft zijn eigen pupillen nog altijd het nakijken. Bij de vrouwen behaalde Martine Hendriksen een gedeelde derde plaats in het klassement, mede dankzij een vierde plaats in Noordwijkerhout.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×