Een van de dj's van Yam FM in de studio nabij het station van Amersfoort. (Foto: Solo Media).

Nieuwe jongerenzender op Leidse kabel

Vanaf aanstaande woensdag is via de Leidse kabel een nieuw radiostation te beluisteren: Yam FM. De in 2002 opgerichte zender richt zich op jongeren en neemt op de kabel de plaats in (99,8 Mhz) van het noodlijdende Radio 192 dat van steeds meer kabelnetten wordt geweerd, omdat het niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Yam FM is eigendom van de Huizense zakenman Johan Blom en begon in december 2002 met uitzenden via de kabel in Gouda. De kabelzender hoopt nog dit jaar in 3,8 miljoen huishoudens te beluisteren te zijn.

“De muziek is een mix die voor 35% overlapt met dat wat Radio 538 ook draait; top 40, maar verder klinkt er meer R & B, Dance en ook gospel-muziek uit de luidsprekers. Maar het is met nadruk geen specifiek christelijke zender, alhoewel de diskjockey’s allemaal een christelijke achtergrond hebben,” vertelt oprichter Blom.

De studio’s van de commerciële jongerenzender zijn gevestigd in een villa in Amersfoort.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×