De kleinste spoorbrug van Leiden heeft z'n langste tijd gehad. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Kleinste Leidse spoorbrug verdwijnt

Het voor velen onbekende spoorbruggetje in de lijn Leiden/Utrecht gaat verdwijnen. Menig forens van Leiden naar Utrecht raast dagelijks over dit kleinste spoorbruggetje van Leiden, de overspanning is slechts zeven meter, maar weet niet dat het bestaat. Het bruggetje ligt naast de spoorweg overgang aan de Telderskade en dateert al van voor 1952.

De werkzaamheden zijn reeds in volle gang met het trillen van een damwand. Deze is noodzakelijk om de modder e.d. te verwijderen en er dan een duiker in te leggen, zodat het water toch kan doorstromen naar de achtergelegen slootjes. Achter het bruggetje is nog een groot weiland met koeien en eigenlijk is dit het laatste weiland in Leiden Zuid-west.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×