GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft wil alsnog een vergunning voor hardcore to the Bone. Ook Peter Bootsma van D66 wil dat bekeken wordt of het feest alsnog doorgang kan vinden. (Foto: Chris de Waard).

Mogelijk herkansing voor Hardcore to the Bone

Naar aanleiding van de berichtgeving van afgelopen vrijdag op deze site over het niet verlenen van een vergunning voor het hardcorefeest “Hardcore to the Bone” dat op 15 mei zou plaatsvinden in de Groenoordhallen, hebben GroenLinks en D66 het college dinsdag in de gemeenteraad om opheldering gevraagd. De partijen willen weten waarom de vergunning precies is geweigerd. Zeker omdat er regelmatig grote feesten in de Groenoordhallen worden gehouden. Ze pleiten ervoor om alsnog een gedoogvergunning te verlenen aan organisator UDC uit Purmerend.

Volgens burgemeester Lenferink heeft de gemeente de vergunning voor Hardcore to the Bone terecht geweigerd. “We hadden een positieve grondhouding toen de aanvraag vorig jaar binnenkwam, maar we wilden er wel zeker van zijn de de organisator qua toezicht zijn verantwoordelijkheid nam. Ook hebben we om een geluidsrapport gevraagd. Dat kwam pas zeer recent bij ons binnen en er bleek uit dat er teveel lawaai gemaakt ou worden.” Volgens Lenferink was de organisator wel genegen om een aantal maatregelen te nemen, maar zouden die oplossingen het karakter van het feest zo aantasten dat er voor ordeproblemen gevreest moet worden.

Het lijkt erop dat organisator UDC de weigering van de vergunning aan de eigen openheid te danken heeft. Op de vraag van D66-raadslid Peter Bootsma hoe het dan kan dat er toch regelmatig grote feesten in de Groenoordhallen worden gehouden, bijvoorbeeld recent de Disco Dance Classics Party en tijdens de jaarwisseling een groot door de gemeente ondersteund feest, antwoordde Lenferink dat in dit geval vooraf door de organisatie was aangegeven dat er veel hard geluid zou zijn. Dat werd bij de andere feesten niet vooraf aangekondigd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×