Deze villa aan de Maredijk werd met sloop bedreigd. Door het pand op de monumentenlijst te zetten, heeft de gemeente dit een stuk moeilijker gemaakt. (Foto: Chris de Waard).

Met sloop bedreigde villa op gemeentelijke monumentenlijst

Het college van B&W heeft dinsdag besloten om het historische pand aan de Maredijk 161 op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Voor het pand was een sloopvergunning aangevraagd. “Met die monumentenstatus is sloop niet uitgesloten, maar wel veel moeilijker,” zo lichtte burgemeester Lenferink het besluit dinsdagmiddag toe.

Het monumentale pand staat naast het pand van de oude Big-Boss bouwmarkt langs de Haarlemmertrekvaart. De Leidse projectontwikkelaar JOBO wilde op het terrein nieuwbouw plegen, maar de plannen werden steeds door de gemeente afgekeurd. JOBO heeft het terrein verkocht aan het bedrijf Sage BV uit Amsterdam. Dat wil samen met de gemeente een nieuw plan maken voor de grond waar tot enkele jaren terug ook Daywoo-dealer Leithon Cars was gevestigd.

Leiden villamaredijk


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×