Taxichauffeur verzint beroving

Op zondag 8 februari deed een Amsterdamse taxichauffeur bij de Leidse politie aangifte van beroving van zijn portemonnee met inhoud. Hij had die ochtend rond 06.45 uur twee personen vanuit Amsterdam naar het Centraal Station in Leiden gebracht. Toen hij met hen wilde afrekenen zou zijn portemonnee uit zijn handen zijn gerukt waarna de daders waren weggerend in de richting van het LUMC. De ‘beroving’ werd vastgelegd op bewakingscamera’s nabij het station. Beelden hiervan zijn uitgezonden in een politiebericht op TV West. Ook op internet waren de beelden te zien.

Naar aanleiding hiervan meldden zich gisteren twee Rijnsburgers, 19 en 22 jaar, aan het bureau in Leiden. Zij verklaarden dat ze er tijdens de taxirit van Amsterdam naar Leiden achter waren gekomen dat zij niet genoeg geld bij zich hadden om de rit te kunnen betalen. Zij besloten om na aankomst in Leiden direct de taxi uit te springen en weg te rennen. Van beroving van de chauffeur zou geen sprake zijn geweest.

De op uitnodiging aan het bureau verschenen taxichauffeur verklaarde inderdaad de beroving te hebben verzonnen omdat hij het niet verdiende geld anders niet kon verantwoorden.De Rijnsburgers hebben alsnog de rit betaald. Tegen hen en tegen de taxichauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×