Zes jaar en tbs voor mishandeling en verkrachting

Het Openbaar Ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Den Haag zes jaar celstraf en tbs geëist tegen de 43-jarige Alphenaar J.V. die zijn gezin jarenlang zou hebben geterroriseerd. De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Dat meldt de Telegraaf. J.V. zou zijn vrouw de afgelopen jaren hebben mishandeld en verkracht in woonwagenkampen in Alphen aan den Rijn en Leiden waar zij achtereenvolgens woonden. Ook verweet de aanklager hem dat hij een minderjarige dochter van de vrouw dwong tot het verrichten van seksuele handelingen bij haar (vastgebonden) moeder.

Een andere dochter zou volgens de aanklacht jarenlang zijn vernederd, bedreigd en gemarteld. De verdachte zou het kind bijvoorbeeld hele nachten in een koud bad hebben laten zitten en haar handen eens tegen de gloeiende kachel hebben gehouden, zo heeft het meisje tegenover de politie verklaard.

De verdachte zegt dat hij alleen zijn vrouw wel eens heeft geslagen. De twee trouwden toen hij nog in de gevangenis zat voor de moord op haar ex, de beruchte crimineel Rob van Hemert uit Leiden. In 1995 kreeg J.V. hiervoor negen jaar cel opgelegd. Maandag bij de rechtbank vertelde de verdachte dat hij die moord in opdracht van zijn vrouw had uitgevoerd. “Ze spant iedereen voor haar karretje.”

Volgens de verdachte heeft de vrouw haar dochters (onder wie een dochter van Van Hemert) en diverse getuigen tegen hem opgezet. De eindeloze reeks gewelddadigheden waarvan de meisjes hem beschuldigen, zouden door hun moeder zijn ingefluisterd.

Volgens de raadsman van J.V., mr. L. de Milliano, klopt ook het politieonderzoek niet. Hij wees de rechtbank er bijvoorbeeld op dat een belangrijke getuige door de politie was gehoord in het bijzijn van de echtgenote en tevens aangeefster. “Dat is bizar, dat hoort niet”, aldus de advocaat die voor vrijwel alle ten laste gelegde misdrijven vrijspraak bepleitte.

De rechtbank doet op 19 april uitspraak.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×