Fractievoorzitter Filip van As van de ChristenUnie. (Foto: Chris de Waard).

Geen steun voor motie ChristenUnie

De ChristenUnie diende maandagavond tijdens het spoeddebat over het aftreden van wethouder Rabbae een motie in waarin het college werd aanbevolen om de hoofdpijn-portefeuille DZB over te dragen aan één van de zittende wethouders met een lang Leids politiek geheugen, in plaats van de, nog onbekende, opvolger van Rabbae hiermee op te zadelen. Voor die oproep bleek weinig steun. De meeste andere partijen zagen het als een diskwalificatie van de toekomstige wethouder. Alleen Leefbaar Leiden steunde de ChristenUnie voluit. Fractievoorzitter Daan Sloos: “De geest van Jan Laurier waart rond door deze stad. Dat kost al zijn opvolgers de kop. Doe het niet! Zorg dat u een andere portefeuille krijgt voor uw nieuwe wethouder,” zo adviseerde hij GroenLinks.

Fractievoorzitter Filip van As: “Het was absoluut niet de intentie van de motie om de toekomstige wethouder te diskwalificeren”. De suggestie van wethouder Wim de Boer om de motie aan te houden totdat de opvolger van Rabbae bekend is, wees van As resoluut van de hand: “dan zou je iemand pas echt diskwalificeren. Juist omdat we nu nog niet weten wie er komt, hebben we de motie nu ingediend.” Uiteindelijk trok de ChristenUnie de motie in.

Leiden rabbaeweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×